Mijn naam is Carla Beerendonk. Ik ben in 2003 met Tai Chi begonnen, wellicht om de zelfde reden waarom je dit leest:
ook ik was nieuwsgierig naar een manier om wat rust in mijn drukke bestaan te brengen.

Het wekelijks terugkerend uurtje les werd al gauw een vast punt; een rustpunt waar ik naar uit begon te kijken.
En beetje bij beetje nam ik Tai Chi mee naar huis.
Even stevig staan, even een vloeiend gebaar, even een zachte, beheerste stap en even wat kalmte in mijn hoofd.

In de jaren die volgden groeide Tai Chi voor mij uit tot een effectieve manier om op tijd op de rem te trappen en afstand te nemen als het allemaal wat veel begon te worden.

Ad Hamers, mijn partner en oprichter van “de Zwarte Kraanvogel”, overleed plotseling in 2014, ik zag dat ook zijn cursisten verweesd en ontheemd waren.
Waar konden ze naar toe om op die zelfde praktische manier verder te werken aan dat steuntje in hun rug en in hun hoofd?

Daarom besloot ik de opleiding tot docent te gaan volgen en de ontspannen werkwijze waar ik zelf zoveel van had geleerd voort te zetten.
Inmiddels geef ik Tai Chi les aan drie groepen per week, maar ik ben nog lang niet uitgestudeerd.
Lichaam en geest, beweging en rust; laten we daarmee aan het werk gaan en samen beleven wat dat ons brengt.
Je bent welkom om eens te komen kijken wat dat voor je kan betekenen.

Doordat ik de opleiding tot tai-chi docent heb gedaan, ben ik geïnteresseerd geraakt in hoe men in de Chinese cultuur naar het lichaam kijkt. Een totaal andere manier van hoe wij dit kennen hier in het Westen, maar wel met het oplossen van hetzelfde doel. Allereerst preventief met de gezondheid omgaan en daarnaast mensen van hun klachten af kunnen helpen.

Zodoende ben ik gestart met de opleiding Chinli-Tuina, bij opleiding instituut Total Health in Breda. Dit is een opleiding van 3 jaar. In deze opleiding wordt er ook geleerd met toepassingen zoals cupping, moxa en quasha. Daarnaast heb ik een studiereis gemaakt naar Beiing (China) en daar stage gelopen in een Tuina-ziekenhuis, tevens les gekregen op de universiteit. Deze opleiding is afgerond met een diploma " Tuina Therapeut".